Ľudová platforma podporuje iniciatívu OZ Nie ropovodu cez Žitný ostrov

01.08.2013 Bratislava

Zástupcovia strán Ľudovej platformy vyjadrili podporu iniciatíve OZ Nie ropovodu na podanie námietky na Ústavný súd k novele Zákona o významných investíciách.

Podpredseda strany Most-Híd, Zsolt Simon potvrdil, že predstavitelia strán Ľudovej platformy sú proti novele Zákona o významných investíciách, ktorá odoberá kompetencie miestnym samosprávam a obmedzuje prístup k rozhodovaciemu procesu pri investičných zámeroch vlády SR.
„Vieme podporiť snahu predložiť námietku voči tomuto zákonu na Ústavný súd,“ vyhlásil Simon s tým, že podporiť vedia aj všetky také aktivity mimovládnych organizácií, ktorých snaha smeruje k účelu zmeny tohto zákona. Simon zároveň dodal, že strana Most-Híd je za to aby sa tento zákon čím skôr zmenil.

Podľa predsedu SDKÚ-DS, Pavla Freša nás tento zákon vracia o 10 až 20 rokov dozadu pretože umožňuje z titulu významnej investície obísť samosprávu, teda ľudí, ktorí sú priamo volení a tým pádom zaniká účinok verejného tlaku.

Predseda poslaneckého klubu, Pavol Hrušovský vyhlásil, že tento zákon má jasné znaky protiústavnosti a preto sú poslanecké kluby pripravené návrh na podanie na Ústavný súd SR aj podpísať.
 
Zuzana Bačiak Masaryková
tlačová tajomníčka
 

Vyberte región